тел: 097 62 11 962
тел: 096 20 11 096
[email protected]
Зворотній дзвінок

Факти про Джинси

Джерело: Цікаві факти про джинси – Чоловічий журнал Берлог

Вже не одне десятиліття джинси є найпопулярнішим предметом гардеробу чоловіків і жінок. З джинсами пов’язано безліч цікавих фактів. Чоловічий журнал Берлог розповість тобі цікаві факти про джинси:

Вперше вироби з джинсової тканини згадувалися в портових книгах Англії XVI століття. У ті часи джинсову тканину імпортували з Генуї, щоб виробляти штани, а в подальшому – збувати по всій Європі.

Джинси виготовляються з особливої ​​тканини. Вона має особливе переплетіння ниток. Із зовнішнього боку нитки пофарбовані, а з внутрішнього – ні. Така структура тканини і надає виробу «потертий» вигляд.

Колір індиго – це основний барвник для деніму, який раніше виготовлявся на попелі. Фарбування подібним способом не було витратним, тому джинси не були розкішшю.

Право вважатися винахідником сучасних джинсів належить Лівай Строссу, який після переїзду до Америки змінив ім’я на Леві Страусс. Саме він придумав об’єднати міцну дешеву тканину зі зручним і стильним фасоном. На сьогоднішній день сума продажів компанії всесвітньо відомої Levi Strauss & Co. дорівнює 7 млрд доларів на рік.

У 40-х роках дизайн джинсів трохи змінився: було прийняте рішення прибрати заклепку з міді, яка зазвичай розташовувалася в області паху. Шанувальників джинсів турбувала можлива шкода, яку вона могла нанести, коли нагрівалася біля вогнища.

У часи Другої світової війни в США джинсові штани отримали особливу популярність. Є відомості, що джинси могли придбати тільки ті, хто брав участь у військових діях.

Велику популярність джинсам приніс Оззі Осборн, який вважався гуру «бітників». Саме завдяки йому джинси стали особливо популярними серед молоді.

Хіппі стали наступними законодавцями моди на джинси. Прикрасами джинсів стають нашивки, вишивки, намистини і стрази.

В кінці 60-х дизайнер Луї Ферро дебютував зі своїм модним показом джинсів, які були щедро всипані стразами. Після його показу джинси стали основним елементом для колекцій багатьох модельєрів.

Мода на джинси в Радянському Союзі з’явилася в 1958 році під час Міжнародного фестивалю молоді та студентів. Іноземна новинка вмить сподобалася радянській молоді.

На обробку деніму виробники витрачають близько 2 млн. доларів на закупівлю пемзи. Її завозять з Мексики, Греції та Туреччини.

До нашого часу по всьому світу вже вироблено понад 2.500.000.000 пар «блакитних джинсів»

Контактна інформація

Реглан – студія-ательє, котра виконує замовлення по всій Україні, як індивідуальні, так і корпоративні. Для того, щоб розпочати нашу плідну співпрацю, натисніть кнопку «записатись на примірку» - і ми обов’язково Вам зателефонуємо.